Jobbresa eller semester? Bra boende nära Stockholm

12 juni 2020 jonas olsson

Alla längtar vi bort någon gång ibland. Kanske har det varit en tröttsam period på jobbet eller hänt något i privatlivet som vi behöver komma över. Uttrycket “att ladda batterierna” finns av en anledning. De flesta känner tydligt när det är dags. Att byta miljö behöver inte innebära att resa långt bort; du behöver varken ta ett flyg eller göra en tågresa tvärs över landet. Se dig omkring i närområdet. Helt säkert finns det ett utflyktsmål eller en sevärdhet som är en nyhet för dig, eller så minns du en plats du gillade när du var barn som du kan tänka dig att återvända till. 

 

Med kunglig glans

Det finns en hel del fina slott och herresäten i Sverige som är värda ett besök. De är extra intressanta för den som tycker om historia eller arkitektur, men har något för alla. Ta fram en karta och pricka in de ställen som ligger närmast dig; de förekommer framförallt i Skåne, Mälardalen och Västsverige. Många av dessa ståtliga byggnader har vackra, välansade trädgårdar och parker som är perfekta för promenader och picknickar. Flera av dem är idag muséer. Fastnar du för Drottningholms Slott kan du göra det till en helgutflykt med boende i Ekerö. Då har du skapat en riktigt attraktiv lösning.

 

Möten eller mässbesök

Ibland är det möjligt att kombinera en arbetsresa med några dagars återhämtning och ett avbrott från vardagen. Det behöver inte bli dyrt eller krångligt. Har du möten inom jobbet eller ett uppdrag på mässhallarna så finns det fina förutsättningar för en övernattning eller två. Det finns många bra alternativ runt om i huvudstaden. När arbetsveckan är över, utnyttja helgen till att stanna en natt eller två hos http://malarohotell.se/. Det ligger på kort avstånd till både plikter och nöjen. Dessutom har du natur och badsjöar på cykelavstånd. Kanske tar du med dig några kollegor eller vänner?

 

Fler nyheter