När du vill ha känslan av hemma på resan

11 juni 2020 Lily Hansen

Det är alltid en bra ide att, innan man bokar ett boende, fundera på vad det är man behöver. Är man på jobbresa och har tuffa dagar och mycket egentid på kvällen så kanske man vill ha ett boende med mat och kanske en spaavdelning att avsluta dagen på. Men är man bara på rummet och sover kanske inte det behövs mera än en säng och ett badrum. Vandrarhem är av enklare typ och kan ha flera bäddar i samma rum. Hotell har lite mera faciliteter och bed and breakfast har en mer hemtrevlig känsla. 

 

Bed and Breakfast

Idén kommer från början från Storbritannien. Rummen var hemma hos ägaren och frukosten serverades ofta i köket eller i sovrummet. I Sverige kan det vara en byggnad på gården som används som Bed and Breakfast men inte nödvändigtvis samma hus som ägarna. Oftast finns ett litet kök där man kan laga mat. I priset ingår ett rum med frukost som oftast ägaren lagar. Alternativet är oftast billigare än ett hotell. En annan skillnad är att Bed and Breakfast oftast ligger lite ute på landsbygden. Därför behöver man ofta någon typ av fordon för att ta sig dit. Hotellen ligger oftast närmare städerna.

 

 

Praktiskt när man vill åka runt i sommarSverige

Har man tänkt sig en aktiv semester med flera olika resmål passar det perfekt att bo på Bed and Breakfast. Man kan hålla en lägre budget då priserna ofta är lägre. En annan fördel är om man gillar utomhusliv som till exempel att paddla, fiska och vandra. Anledningen är att det ofta finns Bed and Breakfast i anknytning till kanotuthyrningar och vid flera olika vandringsleder. Vid olika äventyrsaktiviteter är det vanligt att ägarna har både aktiviteter och rum. Men givetvis finns även denna typ av Hotell i Gävle och i andra större städer.

Fler nyheter