Sympatisk massåkning

14 november 2019 admin

Det kan vara både roligt och lite omtumlande att åka buss. Människor möts; de delar upplevelser av trafikstockning och snökaos, och de trängs med varandra stående om sätena är upptagna. För någon är det den enda stunden på dagen då hen får chans att prata med någon. För en annan är det den enda stunden då hen slipper prata med någon. Att åka buss kan vara ett sätt att koppla av och drömma sig bort. Är det dessutom en lång bussresa kan man variera den genom att exempelvis läsa, lyssna på musik eller skriva meddelanden på sociala medier.

 

Utflykt i och från storstan

Om man söker ”Bussresor i Stockholm” på nätet kommer det upp en hel del företag som ordnar bussresor i staden, korta som långa. Det finns även mängder av möjligheter att ge sig ut på utflykt i andra städer, andra landskap och – även andra länder. Det kan vara både praktiskt och i många fall även billigt att ta sig fram med buss. Även om det tar längre tid att åka buss än att ta flyget, är det framför allt mer miljövänligt att åka buss. Man slipper också tänka på att ta sig från flygplatsen till hotellet.

 

 

Flera resmål

Ibland vill man ut på en längre resa där det inte bara finns ett resmål utan snarare flera. Till exempel kanske man vill åka till en stad i ett annat landskap, för att sedan efter några dagars vistelse i den staden åka vidare till en annan stad, kanske i ett annat landskap, eller i ett annat land. Ibland vill man åka i grupp, och då finns det möjlighet att hyra och boka buss för detta ändamål. Strömberg buss, ett bussbolag i Gävle, erbjuder turistbussar till företag och privatpersoner, och kör både långa och korta sträckor, exempelvis till mässor, sportevenemang och skidresor.

Fler nyheter