Värdefull avslappning för hela Dig

24 oktober 2019 admin

Spapaket. Blotta ordet skapar en angenäm känsla i hela kroppen. Äntligen ska kroppen, själen och hela du få ditt. Spaanläggningar finns runt om i vårt avlånga land och kan naturligtvis se lite olika ut, beroende på vad som lockar just en viss person eller ett visst sällskap. Ett klassiskt spapaket innefattar spa och relax, en god måltid och övernattning. Det finns spapaket på hotell, särskilda spaanläggningar och på vissa ställen finns det möjlighet att bo i stuga i anslutning till spaet. Det är bara att känna efter vad man egentligen är ute efter och vad som skulle passa bäst just den här gången.   

 

 

Dags för massage? 

 

Hur mycket pengar man vill lägga på sin spavistelse är förstås en viktig faktor när man väljer spa. Det finns exklusiva spapaket där det ingår behandlingar och middag, och även enklare där fokus ligger på ett varmt och härligt bad. Även om det inte ingår någon behandling i spapaketet, går det ofta bra att köpa till det bredvid. Ibland vill man ju skämma bort sig själv lite extra! På spaanläggningar erbjuds ofta olika sorters massage. Kanske det är dags att kroppen får sig en riktigt klassisk muskelmassage? Eller varför inte prova något lite ovanligare som aromamassage? En härlig relax, god måltid och sedan krypa in i en mysig liten semesterstuga.

 

Bastu och bad – inne och kanske ute

 

Ingen spavistelse utan bastubad. Ångbastu eller het torrbastu – valet är ditt. Både själ och hjärta mår i alla fall gott. Ett bastubad sägs även minska spänningshuvudvärk och nedstämdhet, samt hålla blodsockret i schack. Efteråt är man lite av en ny människa. En härlig aspekt av att åka till ett spa är att omgivningarna ofta är vackra och som gjorda för härliga promenader och andra uteaktiviteter. På Kåranäs Gård i Småland, som också är en modern stugby, kan man till exempel kombinera spavistelsen med såväl fiske, bad i sjö och en egen semesterstuga. 

Fler nyheter